Franjevački studentski dom - Sarajevo

Franjevački studentski dom od 2005. godine nudi sve pogodnosti pravog hotelskog smještaja za studente iz Bosne i Hercegovine, kao i studente iz ostalih europskih zemalja koji studiraju u Sarajevu.

Blizina gradskog centra,autobuske stanice, studentskog kampusa, trgovačkih centara (SCC i Alta), predstavljaju dodatnu prednost boravka u Franjevačkom studentskom domu (FSD).

Smješten na Kovačićima, u Zagrebačkoj ulici, nadomak samom centru grada, dom pruža smještaj za 110 studenata raspodjeljenih u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba ima posebno svoje kupatilo. Uz minimalnu novčanu naknadu, moderno uređeni Dom pruža studentima ugodnu atmosferu za učenje i udoban boravak.

U sklopu doma je praonica rublja, čajna kuhinja, čitaonica, TV sala i 24-satno dežurstvo na recepciji. Na svakom katu se nalazi manji prostor za druženje i balkon. Uređeno je i vanjsko igralište za košarku i nogomet. U cijenu studentskog doma uključen je jedan topli obrok.

Studentimase pruža mogućnost volontiranja u HKO „Kruh sv. Ante” ili u nekoj od partnerskih organizacija, posebno u Udruzi NARKO-NE i u SOS društvenom centru Hermann Gmeiner. Mladi pomažu djeci iz rizičnih obitelji ili bez roditeljske skrbi, starijim osobama, te sudjeluju u realizaciji humanitarnih akcija ili organiziranih studentskih akcija.

Studentima pružamo besplatne edukativne radionice i priliku za obavljanjem društveno korisnog rada. Na ovaj način pomažemo studentima u osamostaljivanju i radu na sebi kroz zdravo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

 

PRAVO UPISA U STUDENTSKI DOM

GLAVNE ODREDBE

U obzir dolaze samo studenti sa statusom redovnog studenta;

Socijalne prilike, ozbiljnost i čestitost u studiju, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost;

 

PREDNOST

Talentirani studenti slabijeg imovinskog statusa;

Studenti prve i druge godine studija;

Studenti koji su ranije boravili u Franjevačkom studentskom domu, a upisali su narednu godinu studija;

Djeca bez jednog ili oba roditelja;

 

POTREBNI DOKUMENTI

Popunjena prijavnica za prijem u Dom (za preuzimanje prijavnice, pogledati kategoriju Download);

Kopija osobne karte - CIPS;

Zamolba sa kratkim životopisom;

Za maturante – ovjerene kopije svjedodžbi sve četiri godine i završni (maturalnog) ispita, te potvrda, isprintana rang lista, ili indeks kao dokaz o upisu na fakultet.;

Uvjerenje od VŠU da je redovan/a student/ica u tekućoj akademskoj godini, sa prijepisom ocijena o svim položenim ispitima (ovjereni obrazac uvjerenja sa dotičnog fakulteta);

Ovjerena Kućna lista (sa članovima zajedničkog domaćinstva);

Potvrda o primanjima: potvrda o visini zadnje plaće, kopija zadnjeg izreska mirovine, ili potvrda o neuposlenosti (od ureda za upošljavanje)