KORIZMENA AKCIJA POMOĆI OBITELJI VUČKOVIĆ

Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene "Kruh sv. Ante" i Župa sv. Marije Anđeoske, Sesvetska Sopnica/Zagreb pokrenuli su korizmenu akciju pomoći obitelji Vučković za dogradnju kuće.

Supružnici Robert (38) i Ivana (33) rođ. Anušić, sa svojih šestero djece žive u građevinski nedovršenoj kući Ivaninih roditelja u naselju Retkovec kod Zagreba. Robert je zaposlen u Konzumu, supruga Ivana također, ali je trenutno na porodiljnom dopustu i od mjesečnih primanja imaju osnovne uvjete za život. Njihova najstarija kćer Valentina (15) ide u prvi razred srednje obrtničke škole, sin Tomislav (12) i kćer Lana (7) su polaznici šestog, odnosno prvog razreda osnovne škole, a ostala djeca David (3), Jakov (2) i najmlađi Petar (1) su kod kuće i pod stalnom brigom majke Ivane.

Obiteljsko-roditeljska kuća Vučkovića je nedovršena građevina, u kojoj trenutno žive u jednoj sobi pod pločom i improviziranim krovištem, s mogućnošću dogradnje kata s krovištem, što bi zadovoljilo uvjete stanovanja ove osmeročlane obitelji.

Do pokretanja ove akcije izrađena je projektna dokumentacija, dobivene potrebne suglasnosti, te se traži povoljan izvođač radova, nakon čega bi radovi mogli početi sredinom mjeseca ožujka i dolaskom ljepših dana. Troškovnik predviđenih radova do useljenja je oko 200.000 Kn, a Vučkovići se vesele novom domu. Završetak radova i predaja kuće za useljenje planirani su nakasnije do kraja ljeta ove godine.

Udruga "Kruh sv. Ante" i franjevci ovaj apel upućuju svima koji mogu i žele pomoći obitelji Vučković, posebno svojim članovima, župljanima i prijateljima župe Sesvetska Sopnica, kako bi nakon svih ovih godina života u skromnim uvjetima, uz zajedničku pomoć dobrih ljudi dogradili dio kuće i tako obitelji Vučković omogućili bolje uvjete stanovanja, posebno djeci koja se lijepo odgajaju u obiteljskom i kršćanskom duhu.

 

 

Pomozimo im zajedno, jer blagoslov, sreća i zadovoljstvo dolaze kad s drugima dijelimo ono što imamo.

Za više informacija možete se javiti preko župnog ureda Sesvetska Sopnica,
na kontakt telefon 200 1256 ili svoj prilog možete uplatiti na:
KdKruh sv. Ante – Zagreb, IBAN račun: HR96 23400091110606403, SWIFT (BIC) PBZGHR2X s naznakom “Za obitelj Vučković”.

KSA, Zagreb