UZ FINANCIJSKU PODRŠKU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE POBOLJŠANI UVJETI U FRANJEVAČKOM STUDENTSKOM DOMU

Krajem prošle, 2020. godine od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske dobili smo financijska sredstva u iznosu od 120.000,00 kuna, za provedbu projekta Franjevački studentski dom – obnova prvog hrvatskog katoličkog doma. Nakon što smo početkom ove godine potpisali ugovor sa izvođačem radova, građevinskim poduzećem „Nikodil“ d.o.o, čekali smo povoljno vrijeme kako bi započeli sa radovima. Budući da je osnovni cilj projekta Franjevački studentski dom pružanje odgovarajućih uvjeta za smještaj i obrazovanje studenata, prolongirali smo početak radova na obnovi kupaonica do završetka akademske godine 2020./2021.

Radovi su započeli 05.07.2021. Najprije se krenulo sa demontažom sanitarija i keramičkih pločica. Zatim je urađena hidroizolacija i izrađen estrih. Nakon toga su ugrađene nove keramičke pločice, tuš kanalice, wc školjke, umivaonici i tuš baterije. Na kraju je ugrađena sanitarna galanterija.

Radovi su okončani 31.08.2021. godine, pred početak nove akademske 2021./2022. godine.

Ovim putem od srca se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i financijskoj potpori Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ime djelatnika HKO ''Kruh sv. Ante'' i naših studenata, koji sada borave u još udobnijem i ljepšem ozračju.