Uspješno održan i dvadeset prvi humanitarni nogometni turnir ''Kruh svetog Ante'' u Švicarskoj

U organizaciji karitativnog društva „Kruh svetog Ante“, podružnica u Švicarskoj, Hrvatske katoličke misije Zürich i Hrvatskih sportskih udruga u Švicarskoj održan je i uspješno završen dvadeset prvi humanitarni nogometni turnir ''Kruh svetog Ante''. Turnir je odigran u subotu, 11. siječnja ove godine u sportsko-rekreativnoj dvorani u Wollerau, nedaleko od Züricha na kojem je sudjelovalo do sada rekordnih trideset i tri ekipe iz skoro cijele Švicarske. Nakon cjelodnevnog sportskog nadmetanja, po sustavu svatko sa svakim, na kraju su proglašene najuspješnije ekipe i dodijeljene im prigodne nagrade i medalje.

Iz skupinedjeca najuspješniji su:

1. Kraljeva Sutjeska

2. KUS Grahovčići

3. Tomislavgrad, Bern.

 

Iz skupine seniori:

1. Tomislavgrad, Bern

2. Kroatia Schwyz

3. Kraljeva Sutjeska,

 

a iz skupine aktivni:

1. MNK Livno

2. HNK Srednja Bosna

3. Kroatia Zürich.

 

Za najboljeg igrača turnira iz skupine aktivni proglašen je Pavo Zeko, iz skupine seniora Roland Gravlija, a kao fair play ekipa proglašena je ekipa Tomislavgrad iz Berna i osvojila vrijednu sponzorsku nagradu od Ane Kristo, tjedan dana boravka u pansionu pored skijališta „Babanovac“ na Vlašiću.

Organizatori turnira su taj dan za sve sudionike predvidjeli i misno slavlje u 15 sati koje je u dvorani predslavio fra Petar Karajica, ravnatelj Središnjeg ureda HKO “Kruh svetog Ante” u Sarajevu, uz suslavlje fra Stipe Karajice, voditelja podružnice ''Kruh svetoga Ante'' u Hrvatskoj. Misno slavlje su pjevanjem božićnih pjesama uzveličali nekoliko članova misijskog zbora, a misna čitanja i zazive molitve vjernika čitali su djeca i igrači, predstavnici pojedinih ekipa. Fra Petar je nakon evanđelja održao prigodnu propovijed, naglasivši pri tome: ''Sportski susreti, iako nisu religiozni čin, jesu prigoda gdje se ljudi zbližavaju i upoznaju, a i pomažu drugima, što već godinama opravdava organizacija ovakvog turnira u Švicarskoj''. Pod misom se zajedno s njegovom obitelji molilo i za pokojnog Blašku Šarića, iz Kraljeve Sutjeske, nekadašnjeg člana i pokretača podružnice ''Kruha svetog Ante'' i sportskih druženja u Švicarskoj.

Na kraju svega okupljenima se prigodnim riječima obratio Dario Jonjić, voditelj podružnice KSA u Švicarskoj, zahvalivši upravnom Odboru, igračima, članovima, prijateljima i podupirateljima ''Kruha sv. Ante'' na dolasku i dobrotvornoj podršci. Zahvala je upućena i voditeljima, hercegovačkim franjevcima u HKM Zürich, na čelu sa župnikom fra Ivanom Prusina, uz čiju podršku i odobrenje je u nedjelju ravnatelj KSA fra Petar Karajica predslavio misno slavlje i pri tome prikupljani novčani prilozi vjernika za ''Kruh svetog Ante'' u Sarajevu. Svi sudionici turnira su se nakon proglašenja i dodjele nagrada nastavili družiti u dvorani uz jelo, piće i glazbeno uveseljavanje domaćih zabavljača Pavleta Jurića, Mladena Martića i Petra Filipovića.

Veliko hvala svima na organizaciji, prijemu, darovima i nazočnosti.

Tekst: fra Stipo Karajica