Uskrsna čestitka

Cijenjeni prijatelji i dobročinitelji ''Kruha svetog Ante'',

 

Svi oni koji žele upoznati i slijediti Učitelja iz Nazareta, moraju računati s križevima na svome putu. Čovjek je uvijek bježao i nerado prihvaćao križ, bolest i patnju. Ali život bez žrtve, odricanja i križa čini nas nesretnima i nesposobnima za svakodnevni život koji je pred nama. Prihvaćanje križa osmišljava naš život koji nam donosi zadovoljstvo i unutarnje ispunjenje. Vjernik je onaj čovjek koji križ i patnju može nositi jer snagu dobiva od Boga, a u patnji još više traži Boga, koja može biti znak privilegiranosti i sami poziv na veću svetost.

Kad je Isus umro na križu, svi su mislili da je s njim sve završeno, da će ostati u kratkoj uspomeni, a poslije toga biti zaboravljen, kako se to obično ljudima događa. Međutim, nije bilo tako, došlo je do neočekivanog iznenađenja. Isus je uskrsnuo, ustao je, oživio kao pobjednik nad grijehom i smrću.

Isusovo uskrsnuće nije nitko vidio, ono ostaje Božja tajna, sve je počelo otkrićem praznog groba, a sami dokaz su Njegova ukazanja. Uskrs nam poručuje da nakon smrti počinje novi život za koji smo stvoreni.

Samo je Bog mogao uskrisiti Isusa i sam on objavljuje taj veliki događaj! Time je potvrdio Isusa kao svoga Sina.

Neka nam svima, a posebno bolesnima, nemoćnima, uplašenima i siromašnima dobri i milosrdni Bog da potrebnu snagu da hrabro podnosimo život i patnje do uskrsnuća i vječnosti!

Svima od srca želim sretan i radostan Uskrs!

Fra Petar Karajica, ravnatelj KSA