Realizirana humanitarna akcija ''Mladi protiv gladi''

Udruga katoličkih studenata „Emaus“ u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II'', organizirala je po deseti put humanitarnu akciju „Mladi protiv gladi“, koja se održala 15.03. i 16.03.2024. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Oko 40 volontirala učestvovalo je u humanitarnoij akciji. Animirali su građane Sarajeva da iskažu svoju blizinu i humanost kroz kupovinu i doniranje osnovnih životnih namirnica, koje su potom prosljeđivane pučkim kuhinjama: Merhametu, Kruhu sv. Ante, SHU Dobrotvoru, Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i društvu Kola srpskih sestara.  Volonteri su bili na prodajnim mjestima u Bingu (na Alipašinu i Otoci), Konzumu (na Stupu) i Tropicu (u Istočnom Sarajevu). 

Za našu pučku kuhinju ''Kruh svetog Ante'', prikupljene su sljedeće namirnice:

141 kg tjestenine; 206 kg brašna; 59 kg soli; 112 kg šećera; 115 l ulja; 8 l mlijeka; 65 kg riže; 52 kom konzervi; 123 kesice gotove juhe; 27 kom raznih keksa; 750 g eurokrema; 800 g džema; 1,5 kg kave; Od higijene je prikupljeno sljedeće: 12 kom šampona; 4 kom tečnog sapuna; 27 kom toaletnog sapuna; 5 kom paste za zube; 1 l deterdženta za posuđe.

 

U ime svih korisnika naših pučkih kuhinja, zahvaljujemo se svim volonterima na izdvojenom vremenu, svim ljudima koji su dali svoj dar, djelatnicima i osoblju marketa, od srca hvala svima za sudjelovanje u akciji i prikupljenoj hrani.