Provincijal Bosne Srebrene susreo se sa humanitarcima iz Njemačke

U srijedu, 14. rujna 2022. godine na svetkovinu Uzvišenja Svetoga Križa provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić primio je izaslanstvo humanitarnih djelatnika iz Mannheima, Mosbacha, Heidelberga i Freiburga, koje su predvodili Brigitta John, istaknuta humanitarna djelatnica i višegodišnja voditeljica Podružnice ''Kruh sv. Ante'' u Njemačkoj i vlč. Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj HKM Mannheim-Mosbach. U izaslanstvu su također bili s. Theresita Hettich, koordinatorica među misijama drugih maternjih jezika u Nadbiskupiji Freiburg, dekan u Mannheimu preč. Karl Jung, Bernhard John, te tajnica u misiji Ruža Đordić-Marošević.
Provincijal im je prigodom prijema srdačno zahvalio na višegodišnjem doprinosu na humanitarnom i karitativnom planu za potrebite i nevoljne ljude, posebno za vrijeme i poslije rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj te istaknuo: „Da nije bilo Vas i velikodušne pomoći iz Njemačke, povratak, ali i život Hrvata u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine i u mjestima gdje pastoralno i karitativno djeluju franjevci Bosne Srebrene bi bio mnogo teži“.

Brigitte John je zahvalila provincijalu Dadiću na lijepom i srdačnom prijemu, te posebno zahvalila svim franjevcima koji su tijekom njezinog višegodišnjeg rada doprinijeli da su preko humanitarne pomoći mogli zajednički uključiti, spojiti i upoznati toliko dobrih i plemenitih ljudi u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i na taj način realizirali važne projekte od kojih su i danas neki aktualni.

Ravnatelj HKO „Kruh svetog Ante“ fra Petar Karajica je tijekom susreta s njemačkim humanitarcima predstavio aktualne projekte koji se i danas provode pod okriljem Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“, počevši od Pučkih kuhinja, Franjevačkog studentskog doma, studentskih i đačkih stipendija, obnove obiteljskih kuća na potresom stradalim područjima u Hrvatskoj, centra za traumu i rehabilitaciju i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju u Poliklinici za djecu „Zlatni cekin“ u Slavonskom Brodu.

Službeni dio susreta završen je uručivanjem prigodnih darova i zajedničkim objedom u prostorijama Provincijalata.