Provincija Bosna Srebrena pomaže stradale od potresa u Turskoj i u Siriji

U teškim trenucima stradanja ljudi i brojnih građevina uslijed razornog potresa u južnoj Turskoj i u sjevernoj Siriji Franjevačka provincija Bosna Srebrena odazvala se pozivu za pomoć. Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić i ekonom provincije fra Vinko Sičaja posjetili su u petak, 17. veljače, Središnjicu Caritasa Bosne i Hercegovine i tom prilikom uručili dar Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante” u iznosu od 20.000 KM za stradale od potresa u Turskoj i u Siriji.

Dobročinitelje je primio ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević koji je zahvalio za dar i za odluku da dar Bosne Srebrene za stradale u Turskoj i u Siriji ide preko Caritasa Bosne i Hercegovine. U razgovoru su kazali kako će Franjevačka provincija Bosna Srebrena na nedjelju najbližu spomendanu sv. Ante dodatno prikupljati darove za stradale od potresa u Turskoj i u Siriji. Svojim darom priključili su se generalnom ministru Reda fra Massimu Fusarelliu i njegovim riječima koje je ovih dana iz Kolumbije poslao braći franjevcima koji djeluju u Siriji, posebno u gradu Aleppu: „Draga braćo u Siriji, i dalje sam uz vas i vaš narod u ovoj drami smrti i boli. Dobro znam” – stoji u poruci poslanoj agenciji SIR-u – „da je naša nazočnost i pomoć koju nudite veliki znak, kao što su to činila braća Svete zemlje kroz stoljeća. Pratim razvoj događaja i pomoć koju dobivamo kao narudžbu. Bratski zagrljaj koji čeka da nas vidi u tako ranjenoj zemlji. Mir i dobro s blagoslovom svetog Franje. Pozdravljam sve fratre koji su tu, jednog po jednog.”

Svojim darom franjevci Bosne Srebrene dio su karitativnih aktivnosti za stradale u Turskoj i u Siriji: Crkve u Bosni i Hercegovini, nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa, svih dobročinitelja i svih dobrih ljudi.

 

Izvor:

Caritas.ba