DODJELA SREDSTAVA PRIKUPLJENIH NA DIPLOMATSKOM ZIMSKOM BAZARU 2019

Članice Organizacijskog odbora, Martina Field Klisović (Ujedinjeno Kraljevstvo), Annarita Lippiello (Italija), Zsófia Kuszenda (Evropska unija), Darina Kolembusova (Slovačka), Filippo Tattoni-Marcozzi (SAD), Anna Jewell (MMF), Anna Leko (Mađarska) i Madeline Ben Atikovic organizirale su dodjelu sredstava prikupljenih na Diplomatskom zimskom bazaru 2019.

Dana 20.02.2020. godine, s početkom u 14 sati na konferenciji za medije u EU Info Centru - Sarajevo, uručeno je 249.000 KM za 23 organizacije koje rade sa djecom i mladima širom Bosne i Hercegovine.

Nazočili smo ovom događaju i neizmjerno smo zahvalni na donaciji od 25.000 KM i podršci koju nam ovaj humanitarni događaj pruža već duži niz godina. Primljena sredstva biti će usmjerena na stipendiranje mladih studenata iz Bosne i Hercegovine.

Naši stipendisti će, kao i do sada, ovo dobro vratiti i pomoći pojedincima i obiteljima u potrebi, kroz volonterski rad s djecom i starijima, te kroz organiziranje studentskih humanitarnih akcija za pomoć potrebitima.

Iskreno zahvaljujemo za primljeni dar u ime djelatnika naše organizacije i svih korisnika stipendija.