Dobrodošlica studentima na početku nove akademske 2023./2024. godine

U četvrtak, 26.10. 2023., u multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu, održan je sastanak Uprave sa studentima Franjevačkog međunarodnog studentskog doma.

Dobrodošlicu i pozdrav novoprimljenim studentima i studentima koji su redovito nastavili studij i stanovanje u FSD-u, zaželjeli su provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Antonio Baketarić i ravnatelj FSD-a fra Petar Karajica. Pozdravni i prigodni govor stanarima Franjevačkog studentskog doma uputio je ravnatelj fra Petar Karajica. U svome govoru, fra Petar je stanarima poželio dobrodošlicu i istaknuo neke bitne stavke vezane za odvijanje života prema Pravilniku i kućnom redu FSD-a. ''Treba imati hrabrosti prihvatiti izazove i ići polako, korak po korak kroz život. Budite sigurni u sebe i u dobrotu ljudi s kojima živite, gledajte pozitivno, imajte vremena za sebe, budite korisni drugima, mislite na one koji nisu kao vi i koji nemaju kao vi, molite se, odmarajte, spavajte dovoljno, jer to su preduvjeti da budete zdravi i duhom i tijelom. Neka je svima vama i svima nama sretan, uspješan i blagoslovljen početak nove akademske godine'', poručio je studentima Fra Petar.

Nakon ravnateljeve uvodne riječi, studente je pozdravio Fra Antonio Baketarić. Ovom prilikom predstavio je projekte za mlade u organizaciji Frame Bosne Srebrene, kao što su susreti u Franjevačkom studentskom domu koji se održavaju svako drugi četvrtak, susreti utorkom na Bistriku (studentske tribine), bend Antonius, dramski ansambl, duhovne obnove, volontiranje i pozvao studente da se u iste uključe.

Provincijal, fra Zdravko Dadić, također je uputio riječi podrške: ''Nije nam važno samo da živite ovdje. Važno nam je da svoj život ostvarite, da budete sretni, ispunjeni ljudi, da znate da ste dio svoja vremena potrošili na nešto što je važno. Da se sjetite da ste ovdje bili prihvaćeni, ovo je vaša kuća. Želim također da budete otvoreni za volonterski rad, da se negdje pronađete. Da li kao gosti na studentskim tribinama na Bistriku, kao Framaši koji žele promovirati franjevačku karizmu koja je za nas najključnija i određuje naš način djelovanja.''

Na sastanku su izabrani i predstavnici Vijeća studenata, koje čine: Marija Žabić, Petra Radić, Nikolina Mostarac i Andro Jakešević. Članove su izabrali prisutni studenti i studentice, kao predstavnike koji će surađivati s Upravom u cilju unaprijeđenja kvalitete života u Domu.

Svim studentima želimo da se osjećaju dobrodošlo u Franjevačkom studentskom domu!