DOBRODOŠLICA STUDENTIMA FRANJEVAČKOG STUDENTSKOG DOMA U NOVU AKADEMSKU GODINU

U multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu, održan je 20. listopada 2022. godine sastanak uprave sa studentima Franjevačkog međunarodnog studentskog doma.

Dobrodošlicu i pozdrav novoprimljenim studentima i studentima koji su redovito nastavili studij i stanovanje u FSD-u, zaželjeli su provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, ekonom Provincije fra Vinko Sičaja, tajnik Provincije fra Damir Pavić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Antonio Baketarić i ravnatelj FSD-a fra Petar Karajica.

Pozdravni i prigodni govor stanarima Franjevačkog studentskog doma uputio je ravnatelj fra Petar Karajica. U svome govoru, fra Petar je stanarima poželio dobrodošlicu i istaknuo neke bitne stavke vezane za odvijanje života prema Pravilniku i kućnom redu FSD-a. Osvrnuo se također na značaj i važnost njihova obrazovanja, te im poručio da budu na ponos svojim roditeljima.

Nakon ravnateljeve uvodne riječi, studente je pozdravio provincijal, fra Zdravko Dadić, koji je ispred Franjevačkog provincijalata također uputio riječi podrške. Osvrnuo se u svom govoru na 731 godinu dugu povijest Franjevaca u Bosni, istakao najveću vrednotu franjevaca, a to je zalaganje za mir i dobro. Poručio je i studentima da se svi trebamo, bez obzira koje smo vjere, zalagati za mir i dobro.

Fra Antonio Baketarić predstavio je projekte za mlade u organizaciji Frame Bosne Srebrene, kao što su sportski susreti, studentske tribine, dan ekologije, različite vrste škola i edukacija, duhovne obnove, volontiranje i pozvao studente da se u iste uključe.

Na sastanku su izabrani i predstavnici Vijeća studenata, koje čine: Marija Žabić, Berina Omerdić, Jelena Jukić, Emin Veledar i Demir Šabanović. Članove su izabrali prisutni studenti i studentice, kao predstavnike koji će surađivati s Upravom u cilju unaprijeđenja kvalitete života u Domu.