ČLANOVI I VOLONTERI „KRUHA SV. ANTE“ PODIJELILI 100 PAKETA NAJUGROŽENIJIM KORISNICIMA

Pod geslom „Pomoć iz prve ruke“ članovi i volonteri karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ su na Veliki četvrtak i Veliki petak, 9. i 10. travnja 2020. u suradnji s voditeljem „Kruha svetog Ante“ u Hrvatskoj fra Stipom Karajicom, organizirali podjelu stotinu paketa s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, te svježim povrćem, voćem i raznim napitcima za djecu i starije osobe, koje su pripremili i osigurali dobročinitelja Kruha svetog Ante za preduskršnje blagdane.

Oni su u prijepodnevnim satima organizirano u manjim grupama obišli najsiromašnije, starije, nemoćne, osamljene osobe i obitelji s više djece na području grada Zagreba i župa Zagrebačke nadbiskupije. Pridržavajući se uputa Civilnog stožera Republike Hrvatske i izdanih preventivnih mjera od zaraze koronavirusom oni redovito i koordinirano komuniciraju putem telefona, elektroničkih mreža i otvorenih profila, prate njihovo stanje i sukladno svojim mogućnostima i stanju zaliha u skladištu nastoje pomagati dostavljajući pomoć na kućne adrese korisnika. Ovu preduskršnju akciju “Kruha svetog Ante” poduprijeli su materijalno i novčano dobročinitelji iz Hrvatske, a pridružili su im se i neki članovi i dobročinitelji iz inozemstva, posebno iz Nizozemske i Njemačke.

Fra Stipo Karajica, voditelj udruge „Kruh svetog Ante“ je na kraju akcije zahvalio Bogu, dobročiniteljima, članovima i volonterima na dobro osmišljenoj i posebno uspješno realiziranoj akciji u dosta teškim danima za mnoge od korisnika koji su posjećeni kroz prethodna dva dana. Organiziranom akcijom potvrđena je nesebičnost i spremnost naših članova i mladih volontera da nikakve zapreke ne smije biti u pronalaženju puta i načina da se potrebna pomoć dostavi najugroženijima, posebno onima koji se bore za osobno ili obiteljsko redovito životno funkcioniranje u tijeku pandemije koronavirusa i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu. Osim iskazanog čina dobrote, ljubavi i milosrđa, ujedno je to i neprocjenjivi dar i najljepša čestitka našim korisnicima osobito starijima i nemoćnima za najveću i najvažniju kršćansku svetkovinu Uskrs.

Telefonski brojevi i profili Kruha svetog Ante su i dalje dostupni tijekom cijeloga dana, kao i volonteri spremni pomoći u svakom trenutku. Tko i dalje treba pomoć ili želi pomoći daljnje akcije koje će biti organizirane i provođene preko članova i volontera “Kruha svetog Ante” mogu se javiti putem telefona 01 2001256 ili novčano uplatiti na račun: IBAN HR96 23400091 110606403; SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb.