„Trauma u procesu pomirenja III.“- Proces opraštanja

Trauma centar nastavlja sa realizacijom projekta „Trauma u procesu pomirenja“, organizirajući dva seminara „Trauma u procesu pomirenja III – Proces opraštanja“ 51 sudionika iz cijele Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Međugorje, Zenica, Doboj, Vitez, Banja Luka, Foča, Sanski Most, Ključ).
Seminar je namijenjen osobama koje dolaze u direktan kontakt sa oboljelim od PTSP-a i članovima njihovih obitelji, a koji su prošli napredne seminare "Trauma u procesu pomirenja". To su  pedagozi, psiholozi, socijalni i prosvjetni radnici, te vjerski službenici. Cilj nam je pružiti osnovne informacije o traumi i njenom utjecaju na osobu, obitelj i društvo. Na naprednom seminaru obrađujemo ulogu identiteta, narativa i žalovanja u procesu pomirenja, dok na ovom seminaru obrađujemo opraštanje na individualnom i kolektivnom nivou.
Suglasnost za realizaciju Projekta dobili smo od resornih ministarstava RS-a i FBiH, a ostvarili smo i suradnju sa vjerskim institucijama.

Dva seminara održat će se u hotelu Hollywood, Dr. Pintola 23 (Ilidža), Sarajevo, uperiodu od 09.-11.12.2010. godine i 12.-14.12.2010. godine (9:00- 17:00).

(HKO "Kruh sv. Ante",8. prosinac 2010.)