Omega Healing Trance-Coaching

U periodu od 24.-29.09.2010. godine, u okviru projekta „Psihoterapija u zajednici“, održan je drugi modul treninga iz NEI tehnike (neuro-emocionalna integracija) „Omega Healing Trance-Coaching“ u prostorijama hotela „Hollywood“ za 16 psihoterapeuta iz 6 gradova BiH (Sarajevo, Zenica, Mostar, Tuzla, Prijedor i Konjic). Terapeuti su prošle godine završili prvi modul iz NEI tehnike koja se pokazala učinkovitom u radu sa traumatiziranim osobama kod akutnih i kroničnih stanja.

Edukator treninga „Omega Healing Trance-Coaching“ bio je Ron Henfling iz Holandije. Primarni cilj ovog treninga je razvijanje terapeutovih potencijala, učiniti terapeuta kongruentnim sa onim što zaista jeste, ali i podučiti terapeute tehnikama koje mogu koristiti kako bi unaprijedili rad sa klijentima. Omega Healing Trance-Coaching je idealan za pacijente s kroničnim poremećajima kao što su reuma, rak, hipertenzija, kronični umor, poremećaji spavanja, itd. U trans sesijama radi se na reprogramiranju podsvijesti dovođenjem osobe u alfa stanje, odnosno stanje potpune fizičke i psihičke opuštenosti, kako bi osoba postala zdravija, vitalnija, uspješnija i razvila svoje potencijale.

U alfa stanju više smo u kontaktu sa svojim nesvjesnim umom i otvoreni smo za sugestije, jer je svjestan logički um obuzdan i svjesne obrambene barijere su spuštene. Dokazano je da se procesi ozdravljenja ubrzavaju u alfa stanju.

Omega Healing Trance-Coaching stvara brže promjene i ide mnogo dublje nego vođene meditacije i mnoge forme hipnoze, jer ima dubok efekt na mozak.

(Mirjana Ostojić, 22. listopad 2010.)