Sistemske konstelacije

U okviru trogodišnjeg projekta podrške mentalnom zdravlju ovisnika u programu rehabilitacije i resocijalizacije u terapijskim zajednicama, za čiju implementaciju je sredstva obezbijedio Mennonite Central Committee, u TZ Izvor na Plehanu se od 11.05. - 12. 05. 2016. održao prvi od tri planirana dvodnevna seminara radioničarskog tipa „sistemske konstelacije“.

Seminar je vodio g. Horst Broemer, psiholog, psihoterapeut, supervizor i sistemski konstelator i trener iz Berlina. G. Broemer je umirovljeni izvršni direktor Tannehof Berlin-Brandenburg e.V. (THBB)- mreže ustanova za rehabilitaciju ovisnika u Njemačkoj. Kao dugogodišnji prijatelj i suradnik TZ Izvor, prethodnih godina je u nekoliko navrata bio gost naše TZ i vodio radionice na kojima je terapijski postupak „sistemske konstelacije“ primjenjivao u radu s klijentima u rehabilitacijskom programu.

Pored uposlenika i klijenata TZ Izvor, na seminaru su sudjelovale kolege iz TZ Marijanovac i NGO Viktorija koji su svojim sudjelovanjem imali priliku ne samo obogatiti osobna znanja i vještine, već doprinijeti suradnji i razmjeni iskustava i znanja sa kolegama iz drugih terapijskih zajednica.