DAN KRUHA SV. ANTE 2018

Objavljeno: 29.05.2018.

...riječ je živa kad život govori.
Nek' zato prestane riječ, a neka govore djela.
Sv. Anto Padovanski (1195 – 1231)

DAN KRUHA SVETOG ANTE 2018. – „65+ razloga za život“

Draga braćo i sestre, suradnici Kruha sv. Ante!

Dan Kruha sv. Ante ove godine svečano slavimo u nedjelju 10. lipnja 2018., te se želimo kroz susrete, molitvom i darivanjem posvetiti starim, osamljenim osobama, kroz projekt mladih za starije „65+ razloga za život“. Pozivamo Vas i sve Vaše vjernike da zajedno pomognemo starijim osobama koje su u većoj potrebi.

Želja nam je razviti empatiju kod mladih osoba za susrete s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina. Za to su mladi, u suradnji sa župnicima i centrima za socijalni rad, istražili potrebe starijih osoba te osmislili kampanju-akciju kojom žele potaknuti sve ljude dobre volje da unaprijedimo uslove života osoba starijih od 65 godina. Naziv kampanje je simboličan - „65+ razloga za život“ - jer želimo kroz kampanju predstaviti stare osobe dostojanstveno te ukazati na veliki broj razloga zbog kojih ne bi trebale biti na marginama društva.

Kako bismo pokazali našu predanost ovom kršćanskom cilju te transparentnost u djelovanju, kreirali smo internet stranicu www.65plus.ba na kojoj su prezentirane neke od „priča“ starijih osoba koje su naši volonteri i volonterke prikupili. Molimo vas da pogledate stranicu, istražite njezin sadržaj i pozovete svoje vjernike da se uključe u kampanju. Više informacija možete i pronaći na Facebook stranici 65+ razloga za život.

Srdačno Vas pozivamo da se i Vi uključite u našu akciju, te probudite u vjernicima želju da se zapitaju:

„Tko je osoba koja živi nasuprot njihovih vrata, je li u potrebi i je li usamljena?“

Želimo da se ljudi zaustave na trenutak u svome užurbanom životu i shvate prave životne vrijednosti, da shvate kako upravo sada nekome mogu uljepšati život. Želimo, Vas i sve vjernike potaknuti da podijele svoja duhovna i materijalna dobra s ljudima u potrebi kako bi ih sačuvali za vječnost i svoju vjeru potvrdili djelima.

Neka nas u našem volontiranju, djelima milosrđa i ljubavi, brige za ljude u potrebi, prati i štiti zagovor naše nebeske Majke Blažene Djevice Marije, svetog Franje i svetog Ante, zaštitnika siromaha.

Mir i dobro!

Prikupljena sredstva možete uplatiti na račune:

Za izravnu pomoć najpotrebnijim starim osobama sredstva možete uplatiti na račun:
Intesa Sanpaolo Banka Sarajevo 154-9995-00040-5634.

Za druge projekte i rad KSA sredstva pošaljite u središnjicu KSA ili na račun:
UNICREDIT BANK D.D. Transakcijski račun: 338 320 22 6723 5329;
Devizni: IBAN: BA 393383204892993804; SWIFT: UNCRBA22.

Fra Joso Oršolić, ravnatelj KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.